Bij de dood van Maarten Schenker

Enkele dagen nadat de auteur een rondvaart in De Biesbosch heeft gemaakt, wordt op diezelfde plek de excentrieke schrijver Maarten Schenker getroffen door de bliksem. Zijn dood trekt veel aandacht. Ondanks dat de auteur Schenker nooit heeft ontmoet krijgt hij, door alles wat hij over hem te weten komt, een goed beeld van de persoon en zijn leven.

Al snel ontdekt hij dat zijn dood, die in eerste instantie een ongelukkige samenloop van omstandigheden lijkt, minder op toeval berust dan aanvankelijk door iedereen wordt aangenomen. Het lijkt er op dat Schenker zich bewust liet elektrocuteren. Wat heeft hem tot deze waanzin gedreven?
Een gruwelijke, meervoudige moord eind jaren tachtig blijkt verband te houden met zijn fatale besluit. Er is een link naar een vriendengroep, die zich “De Onafscheidelijken” noemt.

Wat hebben zij met de dood van Schenker te maken en wat was hun aandeel in deze moorden? Tijdens zijn speurtocht verzeilt de auteur in tal van verbijsterende situaties en ondanks zijn inspanningen om duidelijkheid te krijgen over de toedracht van de dood van Schenker, lijkt de waarheid steeds verder weg.

Kan de auteur de sleutel vinden en is hij op tijd om de volgende moord te voorkomen?

Uitgeverij HumBuzz

Artwork

“Lightning tree”

Laura Hoynck van Papendrecht

(http://www.laurafrancesart.com)